gallery/20140513_162141
gallery/beate website sohosted

Ik ben in Zuid-Duitsland geboren en opgegroeid. Heb 2 jaar in Frankrijk gewoond en leef sinds 32 jaar in Nederland.

Ik ben een multiculturele ziel die interesse heeft in het mens zijn in al zijn facetten.

Voeding is een thema dat in Duitsland tijdens mijn schoolopleiding als een rode draad steeds terug kwam. Voeding en Dietetiek studeren in Nederland was voor mij daarom een logische stap.

Dansen is mijn andere passie. Ik heb intensief op wedstrijdniveau gedanst. Een groot deel van mijn leven draaide om het dansen. Helaas moest ik stoppen. Door een ziekte (Posttraumatische dystrofie) kon ik niet meer lopen.
Ondanks de slechte prognose (niet meer beter worden) bleef ik geloven in een comeback op de dansvloer. Bij de zoektocht naar genezing kwam Chi Neng Qigong op mijn pad. Na een workshop was het duidelijk. Hier wilde ik mee verder. Ik ben intensief gaan trainen en besloot ook meteen de opleiding te doen. Mijn herstel verliep voorspoedig. Na drie jaar kon ik weer dansen.
Door het doen van Chi Neng Qigong verbeterde mijn gezondheid steeds meer waardoor ik ook weer intensiever ging dansen. Ik ben ook weer gaan wedstrijddansen. Ondanks succes ben ik toen toch met dansen gestopt. Ik wilde mij concentreren op Chi Neng Qigong. In de periode van 2003 tot 2010 ben ik opgeleid tot Level 1 en Level 2 instructeur. Ik ben mij toen met hart en ziel gaan inzetten om ook anderen te laten profiteren van deze bewegingsleer.
In 2009 werd ik door het Europees Instituut gevraagd of ik het Chi Neng Intstituut Duitsland wil opzetten en leiden. Het leek me een geweldige kans om dit te gaan doen. In 2010 ben ik in Nederland gestart met mijn eigen bedrijf en ben oktober 2011 naar Duitsland verhuisd.

Weer terug in Nederland is na een periode van bezinning, voor mij helder dat ik weer wil les geven in een ander concept. Naast Chi Neng Qigong worden voeding  en ACT (Acceptence en Commitment Therapy) een belangrijk onderdeel. Voeding speelt een grote rol bij de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Er is een enorm aanbod aan voedingsmiddelen en dieeten. Ik wil mensen hierin wegwijs maken zodat ze kennis krijgen hoe voeding kan bijdrage aan hun gezondheid. Met ACT wil ik zorgen dat ik mensen een nog completere begeleiding aan kan bieden. Mindfulness is een onderdeel van ACT. Chi Neng Qigong is  een vorm van Mindfulness en vormt zo een goede combinatie met ACT.